Model Birleşmiş Milletler 2015 Konferansı Katılım Çağrısı

Model Birleşmiş Milletler; kültürel ve akademik birikimlerin geliştirilmesi amacını taşıyan, yabancı dilbecerilerini geliştirmeyi hedefleyen ve sağlıklı tartışma ortamı içerisinde fikirlerin ifade edildiği bir bilgi paylaşım simülasyonudur.

Bireysel olarak ve delegasyon şeklinde katılım sağlayan öğrenciler, program süresince seçtikleri ülkenin tüm dünyayı ilgilendiren konularını o ülkenin temsilcisi olarak tartışmaktadırlar. Bu çerçevede delegasyonlar temsil ettikleri ülkeyi ve seçilen konuda o ülkenin konulara bakış açısını, çözüm için neler yapması gerektiğini belirlenen konuşma süresi içinde ifade etmektedirler.

Kazanımlar     :

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme ve Hukuk bölümleri öğrencilerine önemli faydalar sağlayacağı öngörülen program aracılığıyla katılımcılar:

• Yeni insanlarla tanışıp, tartışma becerilerini uluslararası platforma taşıma imkânı,
  • Topluluk önünde ve yabancı dil ile konuşma becerisi,
  • Uluslararası meseleler temelinde genel kültür birikimi,
  • Yurt dışına çıkma ve yeni insanlarla tanışma olanağı,
  • Birleşmiş Milletler’in çalışma süreçlerini anlama yetisini

elde edeceklerdir.

Başvurular      :

Program, 8 Mayıs 2015-11 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşecektir. Konaklama, Kadir Has Üniversitesi tarafından ayarlanan Bunk Hostel’de katılım ücretine dâhil olarak sağlanacaktır. 3 gün 2 gecelik katılım ücreti 100 € veya 310 TL’dir.

Son başvuru tarihi 28 Şubat 2015.

İletişim                       :

M. İhsan Kuyumcu