09.04.2015 tarihinde Kalyoncu Ortadoğu Araştırmalar Merkezi (KalLMEC), Almanya’da saygın bir sivil toplum örgütü olan, Avrupa Türk İslam Birliği’ni (ATİB) HKU’da misafir etti.  ATİB’e bağlı 45 üniversiteli ve liseli gence HKU gezdirilerek, bölümler ve programlar hakkında bilgilendirilme yapıldı. Öncelikle, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Alev

Kıral’ın Üniversite hakkındaki bilgilendirme konuşmasından sonra, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Yılmaz öğrencilerin Üniversite ve bölümlerle ilgili sorularını cevapladı. Daha sonra kampüs alanında akademisyen ve öğrencilerle kısa bir gezi yapıldı. Ayrıca, KalMEC Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bilal Çıplak ve KalMEC Başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sezer Özcan’ın ATİB ile birlikte yürüttüğü ‘Yasadışı Örgütlere Katılımın Almanya’daki Müslüman Türk Toplumu İçinde Azaltılması’ başlığı altındaki Avrupa Birliği projesi kapsamında Almanya’lı gençlere projeyle ilgili kısa bir bilgilendirme yapıldı.